Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Baumer IDC200 – Jednostavan način čitanja kodova

srp 5, 2023 | Blog, Fokus proizvodi

Baumer kao vodeći ekspert u području senzora i industrijskih kamera, dodatno je proširio svoj asortiman proizvoda novim, kompaktnim Multicode Readerom. Baumer IDC200 se temelji na inovativnoj tehnološkoj platformi i predstavlja vrhunac u Baumer Smart Vision portfoliu.

Baumer IDC200 nudi obradu do 40 Frames/sek., čak i kod različitih vrsta kodova. Baumer IDC nudi integriranu rasvjetu što smanjuje dodatne troškove izbora i integracije eksterne rasvjete.

Kompaktni Multicode Reader

Kao što je tipično za Baumer, IDC200 spaja kompaktni dizajn s visokom pouzdanošću: brzina čitanja svih uobičajenih 1D/2D kodova su izvrsne čak i u zahtjevnim uvjetima. Baumer tako pruža odgovarajuće rješenje čitanja raznih 1D/2D kodova za primjene u industrijskoj automatizaciji.

Reflektirajuće površine, crne površine, promjena uvjeta osvjetljenja ili veličine modula pri minimalnoj razlučivosti ne predstavljaju problem za IDC200. Uređaj je također sposoban izravno čitati kodove izrađene printanjemy, točkastim označavanjem ili pak laser DPM (Direct Part Marking) 

Jednostavna integracija i pokretanje

Kada je riječ o dizajnu, Baumer je stavio veliki naglasak na brzu integraciju i jednostavnog podešenja. Koristeći USB-C priključak, Multicode Reader se lako može povezati s računalom i pustiti u rad putem web sučelja. Zahvaljujući Auto-setup funkcionalnosti, samo jedan klik je dovoljan za čitanje više različitih kodova. Naravno, integrirana je i opcija Auto fokusa kao jedne od bitnih stavki.

Kućište koje štedi prostor, odgovarajući pribor, Ethernet i USB-C sučelje te TCP/IP, Profinet i digitalni I/O osiguravaju jednostavnu integraciju Multicode readera. Podatkovni telegrami koji se mogu jednostavno konfigurirati omogućuju jednostavnu integraciju IDC200 u postojeće sustave.

Brzo se može utvrditi može li IDC200 riješiti određeni zadatak prema zahtjevima kupca bez potrebe za testiranjem uređaja na licu mjesta.

Glavne tehničke značajke IDC200:

 • Multicode reader za 1D/2D
 • Ethernet / USB-C priključak (PROFINET, TCP/IP, Digital I/O)
 • WEB-interface za auto-setup
 • Display sa status indikatorom
 • Internalno & opcionalno Externo osvjetljenje
 • Polarizacijski filter
 • Opcija Autof-Fokusa
 • Do 40 frames/second
 • Reading distance do 1000mmm
 • Field of view 649×405
 • Više o proizvodu na linku

Područja primjene: od Intralogistike do proizvodnje elektronike i industrijske automatizacije

Baumer IDC200 ima širok raspon primjene koji uključuju kontrolu kvalitete u montaži ili zadatke praćenja i identifikacije u Intralogistici, u proizvodnji elektronike, na primjer, kodovi na PCB pločicama su vrlo mali i često se laserski urezuju ili udaraju točkasto izravno na pločice. IDC200 će brzo i pouzdano čitati kodove s veličinom modula do 0,03mm (1D) ili 0,07mm (2D).

U Intralogistici, kompaktni uređaj se može lako integrirati čak i u ograničeni prostor za instalaciju, poput AGV-ova (automaski vođenih vozila). Baumer IDC200 Multicode Reader prvi je proizvod temeljen na modernoj Baumer Smart Vision platformi. Na temelju ove platforme, Baumer će razviti novi, inovativni portfolio vizualnih senzora.

Akcija – posebna ponuda za Baumer IDC200

Baumer IDC200.W08
Baumer IDC200.W16

Zatražite Vašu ponudu upitom na mail info@proelektronika.hr ili slanjem upita kroz kontakt formu.

  Baumer IDC200 je dostupan odmah!

  Više informacija o uređaju možete pronaći na stranici dobavljača, a naši prodajni inženjeri stoje vam na raspolaganju za sva tehnička pitanja i tehničku specifikaciju opreme. ProElektronika, kao ovlašteni zastupnik za Baumer opremu u Hrvatskoj, drži velik lager industrijske opreme u Hrvatskoj.

  Obratite nam se s povjerenjem pozivom na broj telefona +385 (1) 5588 988 ili slanjem pisanog upita na info@proelektronika.hr , a naši će prodajni inženjeri odgovoriti svakom vašem izazovu. Jer, donosimo najbolja industrijska rješenja za vas!

  POSEBNA PONUDA
  IDC200.W08 – Bumer Multicode Reader = 1.090,00EUR
  IDC200.W16 – Bumer Multicode Reader = 1.090,00EUR