Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Baumer Profile Sensors: Pametni, jednostavni i precizni senzori

tra 13, 2022 | Blog, Fokus proizvodi

Naša nova blog objava je posvećena pametnim senzorima profila s više funkcija, a dolaze nam iz Baumera. Riječ je o Baumer OXM seriji proizvoda, konkretnije o modelima OXM200 i OXM100, koji zahvaljujući mjernim funkcijama integriranim u sami uređaj, omogućuju vrlo jednostavnu instalaciju u novi ili postojeći sustav.

Ovi laseri dostupni su s plavom laserskom zrakom, za što veću preciznost u mjerenju, jer će kratka valna duljina plavog lasera smanjiti takozvani „prostorni šum“. Ovaj Baumer senzor profila time nam omogućuje preciznije rezultate mjerenja s razlučivosti do 3 µm i mjernim rasponom od 25 mm, čak i za zahtjevnije materijale kao što je plastika.

Baumer OXM200 i OXM100 senzori

Ako ste u potrazi za isplativom investicijom u serijskoj proizvodnji, Baumer Profile Sensors model OXM100 će se pokazati kao pun pogodak, a dolazi s IO-Link-om i Modbus RTU-om. Ovaj model ima iste funkcije kao i OXM200, te je jednako imun na ambijentalno osvjetljenje. Senzori se mogu prilagođavati putem web sučelja, a izmjerene vrijednosti vrlo lako prenijeti sa senzora na kontroler putem IO-Link sučelja.

U konačnici, ovi uređaji donose nam još jednu vrlo korisnu značajku, a zove se „Profile Matcher“. Uz pomoć ove funkcije vrlo je jednostavno integrirati podudaranje profila u proizvodni proces. I ova funkcija vrlo se lako podešava uz pomoć web sučelja, uz definiranje pragova tolerancije.

U svega nekoliko koraka ovaj uređaj je spreman za korištenje. Jednostavno, pametno i precizno. Na tržištu ne postoji rješenje koje je jednostavnije za integraciju i korištenje.

ProElektronika je Baumer Hrvatska

Tvrtka ProElektronika ovlašteni je distributer za Baumer proizvode u Hrvatskoj, te smo u mogućnosti isporučiti njihove proizvode u najkraćem mogućem roku. Dio asortimana držimo na lageru u Zagrebu, dok za ostale proizvode možemo ponuditi najbolje uvjete dobave.

Obratite nam se s povjerenjem pozivom na broj telefona +385 (1) 5588 988 ili slanjem pisanog upita na info@proelektronika.hr , a naši će prodajni inženjeri odgovoriti svakom vašem izazovu. Jer, donosimo najbolja industrijska rješenja za vas!