Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Senzori u pakirnoj industriji: Baumer Sensors for the packaging industry

kol 4, 2022 | Fokus proizvodi

U današnje doba moderne industrije pakira se sve, od robe široke potrošnje do prehrambenih i farmaceutskih proizvoda. Baumer je kompetentni partner već dugi niz godina za više od 3000 proizvođača strojeva diljem svijeta i nudi široki asortiman senzorskih rješenja, enkodera, industrijskih kamera, procesnih senzora te računalnog vida.

Njihovi senzori za pakirnu industriju omogućuju maksimalnu sigurnost procesa i fleksibilnost s obzirom na proizvod koji se pakira i samo pakiranje. Pošto je današnja industrija okrenuta prema digitalizaciji, Baumer senzori podržavaju komunikacijska sučelja poput IO-Link-a i Fieldbus-a čime dodatno olakšavaju pri implementaciji svih vrsta aplikacija i izvedbi unutar strojeva te povećavaju efikasnost sustava, a prodajni inženjeri ponudit će odgovarajuće rješenje za sve vrste aplikacija.

Senzori na stroju za pakiranje u svrhu povećanja efikasnosti sustava

 • Smanjuju složenost i vrijeme razvoja sustava te broj inženjerskih sati potreban za implementaciju rješenja.
 • U ponudi su senzori s visokom razinom performansi te kao kompletno rješenje za cijeli proces, a svi senzori dolaze s tehnologijama sa standardnim sučeljima (IO-Link).
 • Ugradnjom senzora povećavate dostupnost sustava (lakše lokaliziranje kvarova), performanse strojeva te fleksibilnost materijala za pakiranje i proizvoda za pakiranje.
 • Senzori imaju visoku brzinu odziva (resnponse time), visoku stopu uzorkovanja (sampling rate) i pouzdanu ponovljivost pri detekciji i pozicioniranju proizvoda koji se pakiraju.

Kategorije senzora za pakirnu industriju

 • Detekcija objekata – Senzori, prekidači i svjetlosne barijere za detekciju objekata i položaja.
 • Mjerenje razmaka – Senzori za detekciju udaljenosti i informacije o udaljenosti od µm raspona do 60 m.
 • Procesna kontrola / inspekcija – Pregled, identifikacija i kontrola procesa putem industrijske kamere.
 • Identifikacija – Čitanje 1D/2D kodova i tekstova.
 • Procesno mjerenje Automatizacija procesne tehnologije putem senzora, pretvarača signala i mjerne opreme za parametre poput pritiska, temperature, razine, protoka i vodljivosti
 • Mjerenje brzine – Rotacijski enkoderi / senzori kuta, karakteristike; kompaktne veličine, robustan i modularan dizajn, podržavaju od 24 mm do 85 mm promjera prihvata osovine, precizno optičko očitanje položaja, podržava sve uobičajene mogućnosti instalacije te HTL, TTL i SinCos izlazne signale.
 • Podešavanje formata – Prikaz i podešavanje položaja graničnika te formata u strojevima i sustavima.
 • Mjerenje sile – Senzori za mjerenje sila i naprezanja, mjerenje sile naprezanja i deformacije u strojevima, instalacijama te alatima.
 • Više na stranicama dobavljača.

Baumer Hrvatska – Sensors for the packaging industry

Tvrtka ProElektronika ovlašteni je distributer za Baumer proizvode u Hrvatskoj, te smo u mogućnosti isporučiti njihove proizvode u najkraćem mogućem roku. Dio asortimana držimo na lageru u Zagrebu, dok za ostale proizvode možemo ponuditi najbolje uvjete dobave.

Obratite nam se s povjerenjem pozivom na broj telefona +385 (1) 5588 988 ili slanjem pisanog upita na info@proelektronika.hr , a naši će prodajni inženjeri odgovoriti svakom vašem izazovu. Jer, donosimo najbolja industrijska rješenja za vas!