Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Delta MS300 – Frekvencijski pretvarači za maksimalnu učinkovitost

svi 13, 2024 | Fokus proizvodi

U ovom blogu predstaviti ćemo seriju Delta MS300 kompaktnih frekvencijskih pretvarača koji se koriste već godinama za uspješno rješavanje svih standardnih aplikacija. Dinamično industrijsko okruženje stvara potražnju za pouzdanim,  učinkovitim i preciznim frekvencijskim pretvaračima za maksimalnu učinkovitost i automatiziranost procesa.

Upoznajte Delta seriju MS300, revolucionarnu liniju pretvarača frekvencije dizajniranih da unaprijede industrijske procese sa svojim naprednim značajkama i pristupačnom izvedbom. Jedna od istaknutih značajki serije MS300 je njezina izuzetna svestranost. Sa širokim rasponom snaga i konfiguracija napona, ovi pretvarači frekvencije zadovoljavaju raznolik spektar industrijskih potreba.

Delta MS300 – frekvencijski pretvarači

Od malih strojeva do velikih proizvodnih pogona, serija MS300 prilagođava se bez napora, nudeći neusporedivu fleksibilnost u primjeni. Ova svestranost ne samo da pojednostavljuje upravljanje zalihama za distributere, već također poboljšava skalabilnost industrijskih operacija za krajnje korisnike.

Osigurali smo našim klijentima veliki lager u Zagrebu serije MS300 ali i starije serije VFD-E te premium proizvoda C2000+ (do 640kW) te smo jedan od kao vodećih dobavljača frekvencijskih pretvarača na tržištu.

Napomenuli bismo da u Compact izvedbe frekvencijskih pretvarača pripadaju i serije kompaktnih frekvencijskih pretvarača MH300 (High-performance drive do 75kW) i ME300 serija (Economy do 7.5kW).

Zašto i kako smo postali jedan od vodećih dobavljača frekvencijskih pretvarača?

Na skladištu raspolažemo s frekvencijskim pretvaračima do 75kW snage, a veće snage smo u mogućnosti dobaviti unutar 1 radnog tjedna, jer znamo da je u većini slučajeva hitnost i raspoloživost prioritet.

Svaka je jedinica pomno izrađena kako bi pružila dosljednu i točnu pretvorbu frekvencije, osiguravajući besprijekornu integraciju u različite industrijske primjene. Bilo da se radi o kontroli brzine motora, regulaciji napona ili poboljšanju energetske učinkovitosti, serija MS300 ističe se u pružanju preciznog izlaza prilagođenog specifičnim radnim zahtjevima.

U eri u kojoj je učinkovitost sinonim za uspjeh, serija MS300 ističe se kao svjetionik tehnoloških inovacija. Opremljeni najsuvremenijim kontrolnim algoritmima i inteligentnim nadzornim sustavima, ovi frekvencijski pretvarači optimiziraju potrošnju energije, smanjuju vrijeme zastoja i povećavaju produktivnost. Bilo da se radi o smanjenju trošenja motora kroz preciznu kontrolu brzine ili implementaciji strategija uštede energije kroz dinamičku regulaciju napona, serija MS300 omogućuje tvrtkama da rade s vrhunskom učinkovitošću bez ugrožavanja performansi.

Snaga i performanse uz jednostavnost i lakoću korištenja

Delta serija MS300 ne odnosi se samo na snagu i performanse – također se odnosi na jednostavnost i lakoću korištenja. Dizajnirani s intuitivnim sučeljem i opsežnim mogućnostima povezivanja, ovi pretvarači frekvencije osiguravaju besprijekornu integraciju u postojeće industrijske sustave. Ovaj pristup usmjeren na korisnika ne samo da povećava produktivnost, već i smanjuje troškove obuke, što ga čini idealnim izborom za tvrtke koje teže operativnoj izvrsnosti. Software za programiranje VFDSoft potpuno je besplatan te je proces obuke znatno pojednostavljen.

Uz naš široki asortiman rješenja dostupnih odmah, nudimo i odličnu podršku za naše proizvode, od jednostavnih pa do zahtjevnih aplikacija, edukaciju u našem trening centru koje organiziramo na zahtjeve naših kupaca, ali i uz mogućnost edukacije na lokaciji kupca. Zadnje i jednako bitno da ukoliko kupac nema dovoljno znanja ili vremena, omogućujemo puštanje u pogon Vaših aplikacija na lokaciji Vaših kupaca u tuzemstvu ili inozemstvu.

Frekvencijski pretvarači Delta

Optimiziranjem potrošnje energije, smanjenjem otpada i pridržavanjem strogih ekoloških standarda, ovi frekventni pretvarači utiru put ekološki prihvatljivoj industrijskoj praksi. Bilo da se radi o smanjenju emisija ugljika, očuvanju prirodnih resursa ili promicanju zelenije budućnosti, serija MS300 usklađena je sa širim ciljevima održivog razvoja, što je čini preferiranim izborom za ekološki osviještene tvrtke i distributere.

Delta serija MS300 standardni je kompaktni frekvencijski pretvarač koji je primamljiv i zbog uštede prostora, s uštedom vremena za montažu i ožičenje, uz visoku učinkovitost i stabilnost sustava — dolazi samim time do uštede prostora do 40% u usporedbi s standardnim dimenzijama (VFD-E serija proizvoda).

MS300 podržava IM i PM seriju motora a za fleksibilnost primjene i STO sigurnosni mehanizam. Također u proizvod je uključen PLC s I/O za jednostavne potrebe programiranja, nudi široki izbor komunikacijskih kartica potrebnih za povezivanje s raznim sustavima (kao već ugrađeni Modbus RTU te CANopen, PROFIBUS DP, DeviceNet, MODBUS TCP, EtherNet/IP, EtherCAT). Opremljen je s USB priključkom za brz i jednostavan prijenos i preuzimanje podataka.

Delta MS300 – glavni tehnički podaci:

 • Podržava kontrolu otvorene petlje IM i PM motora
 • Izlazna frekvencija: Standardni modeli: 0 do 599 Hz, modeli velike brzine: 0 do 1500 Hz (V/f kontrola samo za IM motor)
 • Mogućnost preopterećenja: 120% na 60 sekundi za normalan rad (ND), 150% na 60 sekundi za Heavy Duty (HD)
 • Ugrađeni PLC program s kapacitetom do 2K
 • Ugrađeni kočioni čoperi za cijelu seriju
 • Uklonjiva LED tipkovnica s 5 znamenki za daljinsko upravljanje
 • Usklađenost sa sigurnosnim standardima: sigurno isključivanje okretnog momenta (SIL2/PLd)
 • Multi-motor kontrola
 • Dodatni ugrađeni standardni EMC filter klase A (C2) za 1-fazne 230V, 3-fazne 460V modele
 • Ugrađen je jedan terminal za brzi impulsni ulaz MI7 s maksimalnom brzinom do 33kHz
 • Ugrađen je jedan brzi impulsni izlazni terminal DFM s maksimalnom brzinom do 33kHz
 • PCB premaz za strujne krugove (IEC 60721-3-3 klasa 3C2) i toplinski dizajn prikladan za aplikacije u teškim uvjetima
 • Ugrađeni Modbus RTU i razne opcije komunikacijske kartice: CANopen, PROFIBUS DP, DeviceNet, MODBUS TCP, EtherNet/IP, EtherCAT
 • Opcija modela s IP66
 • Opcija High-speed modela (IP20/IP40)
 • „Side-by-side“ instalacija
 • Pulse input
 • Maksimalna snaga serije do 22kW (1-fazni/3-fazni)

Delta seriju MS300 najčešće se koristi za sljedeće aplikacije: strojogradnja, CNC strojevi, drvna industrija, tekstilna industrija, industrijska namjena općenitih aplikacija, aplikacija pumpi,… Više informacija pronađite u katalogu.

ProElektronika – Trostruka snaga izvrsnosti: PROIZVOD. PODRŠKA. EDUKACIJA.