Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Sensopart BlueLight senzori detektiraju sve: crne, prozirne i sjajne objekte

sij 13, 2021 | Fokus proizvodi

Sensopart BlueLight Optički Senzori

Sensopart nam predstavlja inovativne BlueLight optičke senzore, razvijene posebno za detekciju objekata koje standardni senzori teško ili uopće ne mogu detektirati. U pitanju su senzori koji vrlo lako očitavaju crne, ekstremno sjajne i transparentne objekte.

Opće je poznato kako prozirni, sjajni i crni dijelovi predstavljaju veliki izazov za detekciju kod klasičnih optičkih senzora. Tijekom detekcije takvih objekata ne može se postići dovoljna stabilnost detekcije, što dovodi do potrebe za zamjenom klasičnih optičkih senzora složenijim rješenjima (naprednijim fotoelektričnim senzorima, ultrazvučni senzori i sl).

Senzorska detekcija crnih, prozirnih i sjajnih objekata  

Stoga se optički senzori „plavog svijetla“, BlueLight senzori, nameću kao najisplativije rješenje. BlueLight senzori postižu vrlo visoku pouzdanost detekcije, bez obzira na oblik, boju ili strukturu predmeta koji detektiraju.

U pojedinim slučajevima, objekti mogu imati i kombinaciju kritičnih karakteristika. Primjerice, crni predmeti s površinom visokog sjaja ili širokim kutom detekcije. Čak i u takvim slučajevima, kada su suočeni s višestrukim izazovima, Sensopart BlueLight senzori su dokazali svoju vrijednost i kvalitetu.

Aplikacije i industrija pogodne za Sensopart BlueLight senzore

U svim granama industrije i aplikacijama moguće je koristiti ove senzore za detekciju, a kao primjere u ovom tekstu navest ćemo samo neke. Primjerice, u pakirnoj industriji mogu se koristiti za detekciju prozirnog filma / spremnika / naljepnica.

U automobilskoj industriji koriste se za robusnu identifikaciju metalnih predmeta s površinom visokog sjaja, ali i za detekciju crnih komponenti. Solarna industrija koristi ih za detekciju prisutnosti i pozicije solarnih panela, a farmaceutska industrija koristi ih za detekciju prisutnosti i položaj prozirnih objekata (npr. epruvete, šprice, i sl.).

Gdje naručiti optičke senzore?

Tvrtka ProElektronika distributer je Sensopart opreme za područje Republike Hrvatske, te vam naši inženjeri stoje na raspolaganju oko specifikacije opreme. Sensopart je njemačka tvrtka specijalizirana za optičke i vision senzore, osvajač mnogih nagrada za TOP inovativne proizvode kroz povijest, čime samo potvrđuju svoju kvalitetu.

Određeni asortiman Sensopart opreme imamo na svojem lageru u Zagrebu, te vam stojimo na raspolaganju za sve upite oko nabavke optičkih senzora. Nazovite nas na +385 (1) 55 88 988 ili pošaljite upit na info@proelektronika.hr i odgovorit ćemo vam u najkraćem mogućem roku. 

Vrsta optičkih BlueLight senzora, primjena i kataloški broj:

 • FT 10-BF
  Primjer primjene u industriji: idealno za montiranje na robotske grippere, s preciznim, fiksnim potiskivanjem pozadine fokusa.
 • FT 10-BH
  Primjer primjene u industriji: za detekciju najmanjih predmeta, dizajniran za aplikacije s ograničenim uvjetima instalacije.
 • FT 25-BF2
  Primjer primjene u industriji: za detektiranje predmeta pod vrlo velikim kutovima nagiba, s vrlo preciznim, fiksnim potiskivanjem pozadine fokusa.
 • FT 25-BH
  Primjer primjene u industriji: senzori s izvrsnim osjetnim svojstvima i dodatnim IO-Link sučeljem s mogućnošću podešavanja točke prebacivanja u milimetrima.
 • FT 50-BH
  Primjer primjene u industriji: u uvjetima je potrebno podešavanje dometa skeniranja, koje je moguće zahvaljujući skali indikatora i precizno podesivom potiskivanju pozadine.
 • FT 55-BH
  Primjer primjene u industriji: za sigurnu detekciju objekata s reflektivnim i sjajnim površinama, s prilagodljivim potiskivanjem pozadine.