Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL

Više od 60 tvrtki na Danima automatizacije 2019.

sij 13, 2021 | Novosti

Kao što smo najavljivali, 24.10. održana je naša godišnja konferencija Dani automatizacije i to najveća do sada.

Tema je bila „Smart Factory“ i prema broju posjetitelja možemo sa sigurnošću reći da se u hrvatskoj industriji pojavio velik interes za uvođenjem novih tehnologija i volja za korakom naprijed prema industriji 4.0.

U prekrasnom Plaza kongresnom centru imali smo priliku ugostiti preko 60 tvrtki i prezentirati im benefite Vision sustava nadzora kvalitete, 3D skenera, kao i sigurnosti strojeva i radnika.

Industrija 4.0 je koncept pametnih tvornica koje se koriste informacijskom i komunikacijskom tehnologijom za digitalizaciju poslovnih procesa. Tako se štedi i vrijeme i novac uvođenjem pametnih tehnologija kao što su „talk to machine“ sustavi te daljinsko upravljanje čitavom proizvodnjom.

Na samoj konferenciji u dijalogu između naših mladih i stručnih predavača s jedne strane i posjetitelja s druge strane jasno se dalo zaključiti kako Hrvatska nije ni blizu Industriji 4.0. dok je primjerice zemlja poput Slovenije daleko naprednija.

Spomenuti su i mnogi problemi koji stoje na putu našim automatičarskim tvrtkama, a to je da većinu svojih projekata prodaju van granica, a njihova želja je unaprijediti naše gospodarstvo i svoje znanje i vještine koristiti u svojoj zemlji.

Osim posjetitelja iz brojnih renomiranih tvrtki iznimno nam je drago da je bilo i mnogo predstavnika obrazovnog sektora koji su doveli svoje studente. Dosta se razgovaralo i o uvođenju izmjena u studijske programe kako bi se išlo u korak s novim tehnologijama i kako bi studenti bili osposobljeni za poslove koji ih čekaju.

Među posjetiteljima su se našli i predstavnici Hrvatske gospodarske komore koji svakako mogu znatno utjecati na rješavanje problematike privatnih tvrtki kojima država i dalje ne pruža dostatne uvjete za razvoj i jačanje gospodarstva.

Uz predavanja, predstavili smo “uživo” kako funkcioniraju Vision kamere, 3D skeneri, kako funkcionira zaštita strojeva i naravno kako zaštiti radnike u opasnim uvjetima rada uz pomoć samo jednog malenog uređaja.

Nakon predavanja uživali smo u vrhunskim vinima i kulinarskim specijalitetima, a podijeljeni su i vrijedni pokloni putem tombole.

Konferencija je prema riječima posjetitelja bila pun pogodak, a osim novih znanja imali su priliku upoznati kolege iz branše i stvoriti nove suradnje i partnerstva.

Vidimo se dogodine u još većem i boljem izdanju uz nove aktualne teme i tehnologije, a možda i neku od naših novih inovacija.

Hvala svima na sudjelovanju!