Tvrtka ASEM (službena stranica) osnovana je 1979. godine u Italiji. Tvrtka aktivno sudjeluje u evoluciji svih digitalnih informacijskih tehnologija, predviđajući u svom razvoju kontinuirane promjene na tržištu i izravno sudjeluje s razvojem novih tehologija pod nazivom “Open & Standard PC“.

ASEM je jedan od pionira u tehnološkoj i digitalnoj integraciji informacijskih tehnologija u industrijskoj automatizaciji, razvijaju u uvjerenju da će „Open & Standard PC“ tehnologija biti revolucija u svijetu “Factory Automation“.

Ova tvrtka ima sposobnost za dizajniranje hardware, firmware, software, mehaničke konstrukcije i sustava te upravljanja svim fazama proizvodnog procesa, uključujući montažu i lemljenje elektroničkih pločica. Stručnost u dizajnu proizvoda omogućuje ASEM-u maksimalnu fleksibilnost u izradi prilagođenih sustava za specifične potrebe korisnika.

ASEM marketing i prodaja odjeli su podijeljeni u dvije poslovne jedinice, pod nazivom “Industrijska automatizacija” i “POS & IT Automatizacija”.

Poslovna jedinica “Automatizacija u industriji“, nudi cijeli niz nadzornih sustava (HMI) i kontrolnih sustava (PAC), koji se temelje na “x86” i “ARM” platformi i na software-skoj platforme “Premium HMI” i “CoDeSys”, široki raspon industrijskih računala i monitora te software-ske platforme za daljinsko upravljanje i podršku “ASEM Remote Control“. Poslovna jedinica djeluje uglavnom u Automatizacija u industriji i BMS-u, gdje su danas jedan od glavnih igrača u Europi.

Njihovi proizvodi su podijeljeni u nekoliko glavnih grupa proizvoda: