Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
Baumer Group Hrvatska

Baumer Electric AG
Hummelstrasse 17
8501 Frauenfeld, Switzerland

Baumer Group

Dobrodošli u Baumer, tvrtku osnovanu 1952. godine u Švicarskoj, koja je i danas u obiteljskom vlasništvu s ključnim fokusom proizvodnje senzora i druge mjerne industrijske opreme. Kao distributer Baumera za područje jugoistočne Europe, tvrtka ProElektronika s ponosom vam predstavlja široku paletu inovativnih proizvoda i rješenja visoke kvalitete, te nas mnogi nazivaju Baumer Hrvatska.

Njihova ponuda uključuje senzore za mjerenje različitih veličina kao što su mjerenje temperature, mjerenje pritiska, mjerenje nivoa, mjerenje protoka, kao i senzori udaljenost, senzori brzina i senzori vibracija i sile, te industrijske kamere. Baumer je poznat po visokoj kvaliteti svojih proizvoda, inovativnosti i tehnološkom napretku. Njihovi proizvodi su pouzdani, precizni i pružaju napredne funkcionalnosti za optimizaciju industrijskih procesa.

Baumer se također ističe svojom sposobnošću pružanja cjelovitih rješenja prilagođenih specifičnim potrebama klijenata. Njihovi sustavi vizualizacije i upravljanja omogućuju precizno nadziranje i kontrolu industrijskih procesa, čime se osigurava učinkovitost i pouzdanost.

Baumer Hrvatska

Baumer Group

zastupnik za Hrvatsku

71

godina postojanja

730+

mil. eura prometa

2,700+

zaposlenika

Baumer proizvodi

Više o proizvodima

Baumer senzori za detekciju objekta

Baumer se ponosi svojom bogatom paletom industrijskih senzora za automatizaciju koji su prilagođeni različitim industrijama i aplikacijama. Bez obzira jeste li u industriji hrane i pića, farmaceutskom sektoru, strojogradnji, automobilskoj industriji ili nekoj drugoj industrijskoj grani, Baumer će vam ponuditi idealno rješenje za vaše specifične potrebe.

Unutar svojeg asortimana Baumer nudi rješenja temeljena na više različitih principa detekcije što uključuje induktivne senzore, kapacitivne senzore, optičke senzore, ultrazvučne senzore, magnetske senzore itd.

Senzori da detekciju i poziciju objekta su podijeljeni na nekoliko osnovnih grupa:

Baumer Induktivni senzori

Induktivni senzor idealan je za sve aplikacije gdje je potrebno očitavati prisutnost metalnih objekata, npr. detekcija broja okretaja vratila, prisutnosti strojnih komponenata te uz pristupačnu cijenu je zahvalno rješenje za montažu u teškim uvjetima rada (voda, prašina, temperatura,…).

Baumer nudi niz varijanti induktivnih senzora s obzirom na aplikaciju:

Baumer optički senzori

Optički senzor primjenjuje se u slučajevima kada je neophodno daljinsko mjerenje zbog limitiranosti montažnog prostora ili kada se zahtjeva visoka pouzdanost detekcije pošto metoda detektiranja objekata ne ovisi o vrsti materijala. Primjena senzora na ovom principu mjerenja je široka, poput pozicioniranja remena pokretne trake, CNC alata, robota.

Baumer nudi niz varijanti optičkih senzora s obzirom na aplikaciju:

Baumer magnetski senzori

Magnetski senzor često je rješenje za detekciju pozicije cilindra, razine fluida (uz magnetski plovak) i prisutnosti objekata u aplikacijama gdje je frekvencija uklapanja vrlo visoka (do 5 kHz). Dodatna specifična karakteristika ovog principa mjerenja je da omogućava pouzdano otkrivanje čak i kroz nemagnetne metale.

Baumer nudi nekoliko varijanti magnetskih senzora s obzirom na aplikaciju:

Baumer ultrazvučni senzori

Ultrazvučni senzori koriste se kada je potrebna beskontaktna detekcija objekta na većim udaljenostima te zbog principa detekcije, pouzdanost ne ovisi o vrsti materijala, boji, transparentnosti ili drugim značajkama.

Baumer nudi niz varijanti ultrazvučnih senzora s obzirom na aplikaciju:

Baumer kapacitivni senzori

Kapacitivni senzor zbog svojeg principa detekcije rješava problem očitavanja prisutnosti nemetalnih objekata, koriste se širom kemijske, drvne, papirne i staklarske industrije. Ujedno može se koristiti i za mjerenje razine fluida ili rasutog tereta unutar nemetalnih spremnika.

Baumer nudi niz varijanti kapacitivnih senzora s obzirom na aplikaciju:

Baumer specijalni senzori za detekciju objekta

Baumer je specijalist za teške industrijske aplikacije i mjerenja i nudi niz rješenja i za najzahtjevnije aplikacije. Ukoliko tražite rješenja za Vaše aplikacije Baumer je svakako prava adresa za rješenje Vašeg problema.

Baumer nudi niz specijalnih i jedinstvenih senzora te ćemo odabrati samo neke:

Baumer senzori mjerenje udaljenosti

Svaku primjenu Baumer senzora odlikuje pouzdanost detekcije, vođeni tim motivom unutar njihove ponude nalaze se laserski senzori, ultrazvučni senzori i radar senzori s analognim izlazom za pouzdano mjerenje udaljenosti. Intuitivni operativni koncept za učinkovitu optimizaciju senzora osigurava kraći razvoj aplikacije, jednostavna montaža i konfiguracija dodatno olakšavaju proces implementacije rješenja.

Laserski mjerni senzori dolaze u standardnoj (O300/O500 serije), performance (OM20/OM30 serije) i high-performance (OM70 serija) izvedbama. Za aplikacije gdje su zahtjevi visoka ponovljivost, brzina i preciznost čine kvalitetan izbor koji će ih ispuniti, aplikacije poput brzog mjerenja udaljenosti objekta od robota te precizno pozicioniranje istog, kontrola dimenzija drvenih stupova u drvnoj industriji. Baumer nudi niz varijanti laserskih mjernih senzora:

Radar senzor primjenjuje se za vanjske aplikacije mjerenja većih udaljenosti, često se implementiraju na željeznicama (pozicioniranje i detekcija vlaka), brodskim i zračnim lukama (sprječavanje sudaranja kranova) te na prometnicama (detekcija pozicije mosta). Baumer nudi varijante radarskih mjernih senzora:

Osim navedenih glavnih grupa senzora mjerenja udaljenosti Baumer u svom portfoliu nudi i:

Baumer instrumentacija

Baumer nudi impresivan asortiman visokokvalitetnih mjernih instrumenata koji pružaju precizne podatke i iznimnu ponovljivost mjerenja. Bilo da vam je potreban precizan mjerač protoka, mjerenje vibracija, mjerenje temperature, mjerenje tlaka, mjerenje razine, mjerenje provodljivosti ili drugih parametara, Baumer ima širok spektar mjernih instrumenata koji će zadovoljiti vaše zahtjeve. Njihovi instrumenti su optimizirani za industrijsku primjenu, pružajući vam pouzdanost i preciznost koja je potrebna za vaše poslovanje. Za sve mjerljive parametre unutar svoje ponude imaju i higijenske izvedbe mjerača za farmaceutsku i prehrambenu industriju.

Baumer mjerači tlaka

Baumer nudi niz varijanti mjerača tlaka / mjerača pritiska (ATEX, IO-Link):

Baumer mjerači protoka

Baumer nudi varijante mjerača protoka:

Baumer mjerači nivoa

Baumer nudi niz varijanti mjerača nivoa / mjerenje razine:

Baumer mjerači temperature

Baumer nudi niz varijanti mjerača temperature:

Baumer mjerači provodljivosti

Baumer nudi varijante mjerača provodljivosti:

Baumer Inkrementalni enkoder i absolutni enkoder

Za pozicioniranje svega unutar pogona potrebna nam je referenca i mjerljiva vrijednost, rješenje nudi  Baumer s inkrementalni enkoderima, absolutnim enkoderima i niz drugih opcija industrijskih enkodera za razne aplikacije. Pretvaranjem fizičkog pomaka u digitalni impuls olakšava i omogućava određivanje pozicije putem PLC-a ili drugog kontrolera. Česte aplikacije su pozicioniranje CNC alata, određivanje i pozicioniranje robota, pozicioniranje objekata na pakirnoj liniji itd.

Baumer nudi bogate varijante industrijskih enkodera:

Baumer industrijske kamere

Industrijski računalni vid jednostavniji je nego ikad prije, jednostavno rukovanje i implementacija čine Baumer kamere i senzore industrijskog računalnog vida pametnim rješenjem za vas. Suvremena računalna obrada slika suočava se s izazovom uspješnog dovršavanja složenih inspekcijskih zadataka ili kontrole kvalčitete proizvoda pri najvećoj brzini. Odabir korištenja Baumer vision komponenti najvažniji je korak na putu do pouzdanog rješenja.

Baumer portfolio industrijskih kamera visokih performansi – od kamera do senzora za računalni vid – s rezolucijom senzora od VGA do 65 megapixela, nudi uvijek prave komponente za širok raspon primjena. S Baumer VeriSens senzorima za računalni vid, složenim zadacima kontrole procesa može se upravljati korištenjem tehnologije obrade slike i bez osobnog računala. Zahvaljujući intuitivnom konfiguracijskom sučelju integracija senzora vida je jednostavna i brza.

Baumer kamere s CMOS senzorima su visokoučinkovita rješenja za obradu slike. Vaše ulaganje u automatizaciju procesa je osigurano – bilo da je vaš cilj maksimalna brzina ili precizna pažnja posvećena detaljima. Portfolio sadrži robusne industrijske kamere koje pružaju do 1622 Frame/s ili rezolucije do 65 megapixela.

Baumer nudi bogate varijante industrijskih kamera:

Baumer vision senzori

Industrijski računalni vid jednostavniji je nego ikad prije, jednostavno rukovanje i implementacija čine Baumer kamere i senzore industrijskog računalnog vida pametnim rješenjem za vas. Jednostavno rukovanje i implementacija čine Baumer vision senzore računalnog vida pametnim rješenjem za vas.

Na primjer, parametriranje novih senzora pametnog profila traje samo nekoliko minuta putem intuitivnog web sučelja. Uz opsežan skup integriranih mjernih funkcija, podržavaju učinkovite online ili offline testove u obradi slike. Uz VeriSens senzore za vid koji su kompatibilni s robotima, upravljanje robotima koji surađuju iz Universal Robotsa na temelju slike lakše je nego ikad prije. To vam daje brz i jednostavan pristup vizualno vođenim robotskim aplikacijama. Određivanje dijametra, očitanje ruba, provrta, razlike u površinskoj obradi materijala i slične dimenzijski povezane aplikacije jednostavno se rješavaju uz Verisens senzore. Provjera kvalitete poput dimenzijske provjere, provjere geometrijskog oblika da su proizvodi unutar prihvatljivih granica standardne su aplikacije za proizvodni asortiman Baumera.

Baumer nudi bogate varijante vision senzora:

Baumer CodeReader

Naši stacionarni CodeReader 1D/2D kodova temeljeni su na kameri za pouzdanu detekciju gotovo sve vrste kodova kao što su 1D barkodovi poput EAN/GTIN, matrix 2D kodovi (DataMatrix), direkt part marking (DPM) ili QR-kodovi . Uz dobro poznate 1D i 2D kodove, VeriSens ID čitači kodova također čitaju brojeve, znakove i simbole bilo kojeg fonta, uključujući matrični (OCR/OCV). Baumer čitači kodova raspoređeni su u mnogim različitim industrijama i primjenama, kao što su logistika, tehnologija sklapanja i manipulacija, prehrambena industrija, farmacija…

Baumer nudi bogate varijante CodeReader senzora:

Baumer senzori nagiba i senzori vibracija

Baumer nudi i niz dodatnih specijalnih senzora koji su bitni da popune portfolio za industrijsku potrebu i namjenu u raznim granama industrije od automatizacije strojeva ali i mobile aplikacija koje su sastavni dio današnjeg trenda Industry 4.0.

Baumer nudi varijante senzora nagiba i senzora vibracija:

Ostali Baumer senzori

Baumer senzori nagiba i senzori vibracija

Baumer nudi i niz dodatnih specijalnih senzora koji su bitni da popune portfolio za industrijsku potrebu i namjenu u raznim granama industrije od automatizacije strojeva ali i mobile aplikacija koje su sastavni dio današnjeg trenda Industry 4.0.

Baumer nudi varijante senzora nagiba i senzora vibracija:

Baumer senzori sile i naprezanja

Za mjerenje sile i naprezanja potrebna su mjerna pojačala za pretvaranje mV/V signala u primjenjivi izlazni signal za upravljački PLC sustav. Zahvaljujući velikom broju značajki kao što su ulazna i izlazna parametrizacija, pametna DAB mjerna pojačala dodatno štede dragocjeno vrijeme pri puštanju u rad rješenja za mjerenje sile. Različite pametne funkcije koje relevantne podatke čine dostupnima u prethodno obrađenom obliku također značajno doprinose rasterećenju upravljačkog sustava.

Prilagodite Baumer senzore sile i naprezanja kako bi odgovarali vašim potrebama u aplikacijama primjene preciznih mjerenja sile. U kombinaciji s portfoliom Baumer senzora, u potpunosti ćete iskoristiti mogućnosti senzora sile i naprezanja zahvaljujući posebnim dodacima i intuitivnom korisničkom sučelju kao što je IO-Link.

Baumer nudi varijante senzora sile i senzora naprezanja:

Ostali Baumer senzori

Baumer senzori nagiba i senzori vibracija

Baumer nudi i niz dodatnih specijalnih senzora koji su bitni da popune portfolio za industrijsku potrebu i namjenu u raznim granama industrije od automatizacije strojeva ali i mobile aplikacija koje su sastavni dio današnjeg trenda Industry 4.0.

Baumer nudi varijante senzora nagiba i senzora vibracija:

Baumer senzori sile i naprezanja

Za mjerenje sile i naprezanja potrebna su mjerna pojačala za pretvaranje mV/V signala u primjenjivi izlazni signal za upravljački PLC sustav. Zahvaljujući velikom broju značajki kao što su ulazna i izlazna parametrizacija, pametna DAB mjerna pojačala dodatno štede dragocjeno vrijeme pri puštanju u rad rješenja za mjerenje sile. Različite pametne funkcije koje relevantne podatke čine dostupnima u prethodno obrađenom obliku također značajno doprinose rasterećenju upravljačkog sustava.

Prilagodite Baumer senzore sile i naprezanja kako bi odgovarali vašim potrebama u aplikacijama primjene preciznih mjerenja sile. U kombinaciji s portfoliom Baumer senzora, u potpunosti ćete iskoristiti mogućnosti senzora sile i naprezanja zahvaljujući posebnim dodacima i intuitivnom korisničkom sučelju kao što je IO-Link.

Baumer nudi varijante senzora sile i senzora naprezanja:

Baumer brojači i indikatori

Iako se danas sve manje koriste mehanički brojači, digitalni brojači, procesni display, timeri i razni brojači oni su još uvijek neizostavni dio sustava industrijske automatizacije. Težnja za digitalizacijom te korištenjem modernih alata i sustava automatizacije kao SCADA/HMI/PLC ovaj dio stavljaju na stranu kao manje bitni ali u određenim aplikacijama (kao drvna industrija) oni su neizostavni i daljnje nužni dijelovi za funkcioniranje postrojenja. Prikupljanje, prikaz i kontrola procesnih podataka i izmjerenih vrijednosti su i dalje bitan dio Baumer portfolio koji nudi široki raspon brojača i indikatora.

Baumer nudi varijante brojača i indikatora:

Baumer kabeli za senzore

Da bi se senzori povezali sa Vašim sustavom Baumer nudi i široko portfolio senzora za kabele kao što su M5, M8, M12, s raznim dužinama, kodiranje A-Code, D-Code, L-Code, X-Code, broj polova od 3 do 12, stupanj zaštite od IP65 do IP69k, muške/ženske, enkoderske kablove, kablove za kamere, IO-Link Mastere itd. Dakle, u Baumer portfolio možete pronaći sve što Vam je potrebno za povezivanje Vaših senzora.

Baumer nudi sljedeće proizvode tehnike povezivanja:

Video kutak

ProElektronika je Baumer Hrvatska

Kao vodeći inovator u industriji senzora i automatizacije, Baumer nudi sveobuhvatne, pouzdane i precizne proizvode koji pružaju dodanu vrijednost vašem poslovanju. Bez obzira jeste li u potrazi za senzorima, mjernim instrumentima ili rješenjima za automatizaciju, Baumer ima odgovor na vaše zahtjeve. S partnerstvom s ProElektronikom, Baumer Hrvatska je tu da podrži vaš uspjeh i pruži vam rješenja kojima možete vjerovati.

Baumer Electric, kroz partnerstvo s ProElektronikom, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata.

Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi Bamuer Electric. ProElektronika pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, posudbe DEMO opreme, školovanje, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima. Tvrtka ProElektronika raspolaže s velikim lagerom Baumer proizvoda: induktivni senzori, kapacitivni senzori, optički senzori, ultrazvučni senzori, inkrementalni programabilni enkoderi, vision senzori, sve opcije kabela za senzore i konektore. Osim toga, za opremu koja nije na lageru, možemo ju brzo dobaviti s lagera u Njemačkoj.

ProElektronika d.o.o.

Radnička cesta 177,
10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 14195921136
VAT: HR14195921136

Nazovite nas

Telefon:
+385 (0)1 5588 988
Fax: 
+385 (0)1 5533-855

Pišite nam

Prodaja i inženjering:
info@proelektronika.hr
Administracija:
office@proelektronika.hr