U svijetu industrijske automatizacije brend ILME (službena stranica) je poznata krilatica za konektore, koja je skraćeni naziv za „Industria Lombarda Materiale Elettrico“. Tvrtka je osnovana davne 1945. godine u Italiji (Milano), broji više stotina zaposlenih, te je trenutno jedan od vodećih svjetskih proizvođača industrijskih konektora u svijetu.

S ciljem širenja ponude proizvoda iz bogatog portfolia zastupstva u području industrijske opreme, tvrtka ProElektronika dogovorila je poslovnu suradnju s tvrtkom ILME, te smo službeni zastupnik njihovih proizvoda za područje Republike Hrvatske.

Asortiman opreme: ILME konektori

ILME nudi visokokvalitetne industrijske konektore sa stupnjem zaštite od IP65 do IP69. Za prehrambenu industriju i industriju pića dostupni su posebni higijenski priključci koji su otporni na sredstva za čišćenje i kemikalije, takozvani T-tip / C i T-tip / H konektori.

Svi konektori stvarani su prema potrebama tržišta, a dostupni su u običnim i modularnim sustavima povezivanja, koristeći različite vrste materijala, prilagođavajući se specifičnim aplikacijama i sustavima primjene. ILME ima industrijske konektore koji mogu podnijeti visoke temperature, agresivna okruženja, kao i okruženja koja zahtijevaju elektromagnetsku kompatibilnost, a podijeljeni su u tri glavne skupine proizvoda.

Tri kategorije proizvoda: Konektori, utikači i razvodne kutije

3 glavne skupine proizvoda su: 1.) industrijski konektori, 2.) industrijski utikači i utičnice, i 3.) razvodne kutije. U industrijske konektore spadaju inserti, kontakti, kućišta i podnožja, te prikladan alat potreban za spajanje konektora.

U drugoj kategoriji nalaze se industrijske utičnice i utikači, dok se u posljednjoj skupini nalaze razvodne kutije (klasične, s izrezanim rupama za tipkala i lampice, te kutije s ugrađenim prigodnim konektorima). Bez obzira koje su Vaše potrebe po pitanju konektora i razvodnih kutija, naši inženjeri vam stoje na raspolaganju za svaki upit. Kontaktirajte nas.