Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
SensoPart Hrvatska

SensoPart Industriesensorik GmbH
Am Wiedenbach 1,
79695 Wieden Germany

SensoPart

Tvrtka SensoPart sa sjedištem u Gottenheimu (Njemačka) nastala je kao mala firma prije gotovo 30 godina specijalizirana za optičke senzore, ultrazvučne senzore i Vision senzore. U zadnjih nekoliko godine redovite osvajaju nagrade za TOP inovativne proizvode. Danas su postali renomirana tvrtka s preko 40 distributera diljem svijeta specijalizirani za najteže aplikacije.

SensoPart je jedan od vodećih proizvođača optičkih senzora i vision senzore odnosno smart kamera za obrade slike za potrebe tvorničku automatizaciju. Njihov cilj je ostati korak ispred kako bi svojim kupcima mogli ponuditi najinovativnije proizvode na tržištu. Na taj način im pomažu naći put do digitalne tvornice sukladno Industry 4.0. 

Smatraju se tehnološkim liderom na tržištu industrijske obrade slika sa serijom vision senzora – VISOR®, kao i u mnogim područjima optičkih senzora. Bilo da se radi o prekidačkom senzoru ili vision senzoru, korisnici njihovih proizvoda posebno cijene jer su dobro osmišljeni i nude praktičnu funkcionalnost, kao i njihovu jednostavna instalacija i upotreba što svaki korisnik traži.

Sensopart Hrvatska

SensoPart

zastupnik za Hrvatsku

29

god. postojanja

25+

mil. eura prometa

300+

zaposlenika

SensoPart proizvodi

SensoPart Induktivni senzori

Više info...

Induktivni senzori

SensoPart Ultrazvučni Senzori

Više info...

Ultrazvučni senzori

Više o proizvodima

SensoPart VISOR® smart kamera za automatizaciju

S velikim portfoliom vision senzora pokrivamo široki spektar industrijske obrade slike. Vision sensor ili Smart kamera visokih performansi smještena je u kompaktno i lagano kućište i čini srce SensoPart VISOR® senzora. Imaju inovativna rješenja, kao što je laser za jednostavno mehaničko poravnanje ili motorizirani autofokus za prilagođavanje individualnoj radnoj udaljenosti.

Hardware je optimalno poboljšan VISOR® softwareom koji omogućuje podešavanje aplikacija u nekoliko jednostavnih koraka i prilagodbu procesnih parametara. Zahvaljujući softwareu, proces se također može kontinuirano pratiti.

SensoPart vision senzori dokazali su da su izuzetno fleksibilni – VISOR® vision senzori dolazi s različitim rezolucijama do 5 megapixela i 3 različita vidna polja (usko pa do široko). Jedna varijanta za posebne primjene omogućuje dodatnu ugradnju vanjske leće. Svi VISOR® vision senzori opremljeni su univerzalnim sučeljem za ugradnju u Vaš stroj, što je dodatno olakšano integriranim standardiziranim protokolima kao PROFINET, Ethernet/IP. VISOR® vision senzori nude niz različitih modela za različite namjene:

Sensopart  VISOR® Code Reader

Kompaktni čitač kodova s integriranom detekcijom objekata čita 1D i 2D matix kodove kao i OCR. VISOR® Code Reader lako čita bar kodove raznih vrsta, bilo printane bilo izravno označene matrix kodove prema standardu ECC 200, bez obzira na materijale predmeta (metal, plastika, papir, staklo). Više podataka možete pronaći na linku VISOR® Code Reader

Sensopart VISOR® Object AI

VISOR® Object AI čini računalni vid lakšim nego ikad prije. Ima potpunu fleksibilnost VISOR® Object Advanced i dodatno nudi detektor “Classification (AI)”, koji čini klasifikaciju objekata još lakšom i robusnijom. Za provjere prisutnosti, objekti se mogu ocijeniti kao “dobar”/”nije dobar” ili pouzdano klasificirati u 200 klasa, npr. kako bi se osiguralo da se pravi proizvod propusti u proizvodnju.

Vision senzor se podešava u samo nekoliko koraka i ne zahtijeva nikakvo stručno znanje. Zahvaljujući integriranoj umjetnoj inteligenciji (AI), detektor uči razlikovna obilježja na temelju nekoliko uzoraka slika. Čak i varijacije procesa i proizvoda, kao što su različiti proizvodi u serijama, mrlje, jaki odsjaji, savitljivi dijelovi itd. mogu se lako naučiti sa samo nekoliko klikova mišem. Više podataka možete pronaći na linku VISOR® Object AI

SensoPart VISOR® Robotic

Očekivanja od današnjih robotskih rješenja u stalnom su porastu u kontekstu Industry 4.0 a s istovremenom željom i potrebom za što većom jednostavnošću korištenja. I upravo tu VISOR® Robotic pokazuje svoju izvanrednu sposobnost. Dostupan u nekoliko verzija, vision senzor nudi savršeno rješenje za razne zahtjevne aplikacije automatizacije. Dizajniran je s integriranim i standardiziranim sučeljima, VISOR® Robotic može se lako ugraditi u već postojeće linije i sustave, a zahvaljujući različitim metodama kalibracije i fleksibilnošću, također je prikladan za raznolike aplikacije. Dostupne biblioteke za sljedeće robote: ABB, Kuka, Fanuc, Mitsubishi, Staubli, Yaskawa, Universal robot. Više podataka možete pronaći na linku VISOR® Robotic

Sensopart VISOR® Object

Objekti koji se ponekad pojavljuju u neočekivanim položajima i imaju kompleksne oblike i detalje – za klasične senzore bi bili pretežak zadatak ali za VISOR® Object nije težak zadatak – otkriva neispravne dijelove, dijelove u pogrešnom položaju, proizvode krivo usmjerenje, pogrešan redoslijed proizvoda ili kombinacija svega toga – rješava u trenu. Funkcije kalibracije kreću se od jednostavnog skaliranja do korekcije izobličenja slike i podešenje leće s jednim klikom miša. Sa svojom vrlo preciznom detekcijom položaja i orijentacije, VISOR® Object jedan je od najboljih u svojoj klasi.

Sve evaluacije proizvoda odvijaju se u odnosu na trenutni položaj i orijentaciju, bez potrebe da se definiraju za svaki mogući položaj pojedine značajke. Verzija VISOR® Object u boji sadrži detektore i za detekciju boja, omogućujući da razlikuje i najfinije nijanse boje. Ovaj moćni alat omogućuje vam pouzdano rješavanje čak i najzahtjevnijih aplikacija! Više podataka možete pronaći na linku VISOR® Object

Sensopart  VISOR® Allround

VISOR® Allround najnoviji je proizvod iz serije VISOR® i pravi je multitalent među vision senzorima. U jednom uređaju su objedinjeni VISOR® Object i VISOR® Code Reader. U novoj verziji, uređaj objedinjuje funkcije senzora objekta (tj. kalibraciju, usklađivanje uzorka, konturu, BLOB) s moćnim alatima čitača kodova (barkod, datamatrix i OCR). Uz razlučivost do 5 megapixela čak se i najmanji detalji pouzdano otkrivaju i procjenjuju. Uz monochrome verziju, VISOR® Allround dostupan je i kao verzija u boji s do 5 megapixela. Stoga su dostupni dodatni “detektori” za analizu boja. Čak se i najteže nijanse mogu pouzdano otkriti. Više podataka možete pronaći na linku VISOR® Allround

SensoPart Optički senzori korak do automatizacije

Fotoelektrični senzori i difuzni senzori su standardni senzori u automatizaciji svakog proizvodnog pogona. U SensoPartu portfoliu ćete pronaći pravi senzor za gotovo svaku aplikaciju. Portfolio proizvoda nudi opsežan izbor različitih veličina i dimenzija, dometa i načina detekcije. Bez obzira na to odaberete li sub-minijaturni senzor za ograničene uvjete rada stroja ili pak ako odaberete veliko kućište s posebno velikim dometom – svi senzori obiluju izvrsnim performansama, nude visoku pouzdanost i kvalitetu „made in Germany”. Senzori nude, na primjer, precizno potiskivanje pozadine, izuzetno preciznu detekciju malih proizvoda ili pouzdanu detekciju prozirnih objekata. Rade izuzetno pouzdano u teškim industrijskim uvjetima.

Osim standardnih fotoelektrični senzora za prepoznavanje objekta u ponudi imaju i široki porfolio Distance senzora kao i Color&Contrast senzore.

Distance senzor ili senzor mjerenja udaljenosti nudi mjerni princip optičke triangulacije koji je prikladan za precizno određivanje udaljenosti na blizinu. Uz pomoć posebne optike prijemnika i predajnika osjetljivog na položaj senzor može odrediti udaljenost objekta bez obzira na njegovu refleksivnost. Svojstva boje i površine nemaju praktički nikakvog utjecaja na točnost mjerenja.

  • Glavni modeli fotoelektričnih senzora: F 10, F 25,  F55,  F50, Fiber-optic senzor, Fork senzor (Viljuška)
  • Glavni modeli distance senzora: FT 10, FT 25, FT 50, FT 55
  • Glavni modeli Color&Contrast senzora: FT 55-CM, FT 50 C, FT 25 W1, FT 25 W2, FT 25 RGB1, FT 25 RGB2

SensoPart Ultrazvučni senzor i za najzahtjevnije aplikacije

Ultrazvučni senzori mogu biti izvrsna alternativa na mjestima gdje optički senzori nailaze na fizička ograničenja. To vrijedi, na primjer, za objekte s neravnim površinama ili u teškim uvjetima okoline, ili s visoko prozirnim medijima kao i pokretnim, visoko reflektirajućim tekućim površinama.

Uobičajena uporaba ultrazvučnih senzora stoga je provjera prisutnosti visoko prozirnih folija i mjerenje razine punjenja u spremnicima s tekućinom. Glavna prednost ultrazvučnih senzora je apsolutno pouzdano potiskivanje pozadine koje proizlazi iz njihovog principa rada mjerenja vremena povratka zvuka.

Glavni modeli ultrazvučnih senzora:

  • UT 20 (pravokutni, do 700mm, PNP/NPN ili Analogni izlaz (4-20mA/0-10V))
  • UT 12 (cilindrični, do 400mm, PNP/NPN ili Analogni izlaz (4-20mA/0-10V))
  • UT 18 (cilindrični, do 800mm, PNP/NPN ili Analogni izlaz (4-20mA/0-10V))
  • UM 18 (cilindrični, do 250mm, PNP/NPN)
  • UMT 30 (cilindrični, do 6000mm, PNP/NPN ili Analogni izlaz (4-20mA/0-10V)

Video kutak

ProElektronika je SensoPart Hrvatska

SensoPart, kroz partnerstvo s ProElektronikom, pruža podršku i stručno znanje našim hrvatskim kupcima. Naš tim stručnjaka je posvećen pružanju tehničke podrške i savjetovanja kako bismo osigurali pravilnu primjenu naših proizvoda i zadovoljstvo naših klijenata. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi SensoPart.

ProElektronika pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, školovanje, specifikaciju i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima. Tvrtka ProElektronika raspolaže s lagerom optičkih, ultrazvučnih i vision senzora koji su spremni za isporuku odmah.

ProElektronika d.o.o.

Radnička cesta 177,
10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 14195921136
VAT: HR14195921136

Nazovite nas

Telefon:
+385 (0)1 5588 988
Fax: 
+385 (0)1 5533-855

Pišite nam

Prodaja i inženjering:
info@proelektronika.hr
Administracija:
office@proelektronika.hr