Pon-Pet 08:00-17:00

+385 (1) 5588 988
MAIL PROEL

Pošljite nam upit!

info@proelektronika.hr

Lokacija PROEL

Radnička cesta 177

10000 Zagreb, HR
MAIL PROEL
Lokacija PROEL
Siemens Hrvatska

Siemens Hrvatska
Heinzelova 70a
10 000 Zagreb, Hrvatska

Siemens Hrvatska

Siemens je globalno priznata tvrtka koja ima dugu povijest uspješnosti u području tehnologije i industrijskih rješenja. Osnovan 1847. godine, Siemens je postao sinonim za inovacije, kvalitetu i pouzdanost. Tvrtka se ističe kroz široki raspon industrijske opreme koju pokriva, a u Hrvatskoj je zastupljena putem tvrtke Siemens Hrvatska i ovlaštenih distributera, što je tvrtka ProElektronika.

Siemens nudi sveobuhvatna rješenja u različitim granama industrije. Njihova industrijska oprema obuhvaća SCADA, PLC, HMI, frekvencijske pretvarače, sigurnosne komponente, senzore, industrijske mreže i mnoge druge proizvode koji su ključni za optimizaciju proizvodnih procesa.

Tvrtka ProElektronika uspješno prošla je dugotrajnu certifikaciju i postala službeni Siemens Value Added Reseller. S radošću vas obavještavamo da smo od 01.08.2023. stekli značku Approved Partner.

Siemens Hrvatska

Siemens

Approved Partner

176

godina postojanja

71,9+

mlr. eura prometa

311+

tisuća zaposlenika

ProElektroniika

Premium proizvodi. Praktična rješenja.

Siemens i ProElektronika su posvećeni pružanju vrhunske podrške i tehničkog savjetovanja svojim kupcima. Kroz partnerstvo, omogućavamo tvrtkama u Hrvatskoj pristup visokokvalitetnoj industrijskoj opremi, kao i stručnu podršku koja će im pomoći optimizirati svoje proizvodne procese i ostvariti konkurentske prednosti. Siemens je sinonim za inovacije, pouzdanost i napredak u svijetu industrije. S njihovom vrhunskom industrijskom opremom tvrtka je postala prvi izbor za tvrtke koje žele ostvariti izvrsnost u svojim industrijskim operacijama. Kontaktirajte nas s povjerenjm!

Siemens proizvodi

Siemens Industrijska komunikacija

Više info...

Siemens Industrijska komunikacija

Siemens Industrijska napajanja

Više info...

Industrijska napajanja

Siemens Zaštitna, sklopna i upravljačka oprema

Više info...

Zaštitna, sklopna i upravljačka oprema

Više o proizvodima

Siemens SIMATIC PLC programabilni kontroleri

Najprodavaniji proizvodi tvrtke Siemens u području industrijske opreme uključuju SIMATIC seriju PLC-a, koja je prepoznata po svom visokom stupnju pouzdanosti, fleksibilnosti i skalabilnosti. SIMATIC PLC sustavi omogućuju precizno upravljanje proizvodnim procesima i optimizaciju performansi. Također, Siemens nudi širok spektar HMI uređaja koji omogućuju korisnicima jednostavan pristup, nadzor i kontrolu svojih industrijskih sustava. Siemens nudi široku paletu proizvoda za kontrolu industrijskih sustava:

Siemens LOGO!

LOGO! je svestrani kompaktni kontroler koji Vam pomaže riješiti brojne jednostavnije zadatke u industrijskoj automatizaciji. Dodatni moduli i širok raspon komunikacijskih opcija čine LOGO! pouzdano rješenje za gotovo svaku primjenu. LOGO! je kompaktan, pametan, fleksibilan kontroler – danas i s opcijom „cloud“ rješenja. Ima integriran WEB server. Postoji opcija: LOGO! Basic model s display i LOGO! Basic model bez display. LOGO! 8 se može proširiti do 24 digitalna ulaza, 20 digitalnih izlaza, 8 analognih ulaza i 8 analognih izlaza.

LOGO! obitelj nudi mnoge mogućnosti komunikacije. U LOGO! 8, veza s komunikacijskim modulima se vrši preko Etherneta. LOGO! TDE i SIMATIC Basic HMI Paneli nude jednostavnu operatersku kontrolu i mogućnosti nadzora Vaših aplikacija. LOGO! Soft Comfort podržava izradu malih projekata industrijske automatizacije u jednostavnom i intuitivnom okružju. Preko alata LOGO! Access Tool i LOGO! Web Editor omogućuje primjenu web servera integriranih u LOGO! obitelj.

Siemens SIMATIC S7-1200 PLC

Siemensovi kontroleri SIMATIC S7-1200 inteligentan su izbor za kompaktna automatizirana rješenja s proširenim komunikacijskim opcijama i integriranim tehnološkim funkcijama. Dostupni su u standardnoj i sigurnoj verziji. Siemens SIMATIC S7-1200 PLC kontroleri su idealan izbor kada se radi o fleksibilnom i učinkovitom izvršavanju zadataka industrijske automatizacije za manje i srednje projekte koji su i najučestaliji. Odlikuje ih širok raspon tehnoloških funkcija i integrirane komunikacije kao i posebno kompaktan dizajn.

  • Serija SIMATIC S7-1200 CPU-ova nudi široki raspon mogućnosti i modela kao: S7-1211C, S7-1212C, S7-1212 FC, S7-1214C, S7-1215C, S7-1215 FC i drugi.
  • Serija SIMATIC S7-1200 nudi također veliki izbor I/O digitalnih i analognih kartica koji omogućuju proširivanje sustava u jedan veći cjeloviti sustav uz također veliki izbor komunikacijskih kartica koji povećavaju komunikacijske mogućnosti SIMATIC S7-1200 PLC-a kroz dodatne funkcije i sučelja.
  • S7-1200 komunikacijski moduli podržavaju serijsku komunikaciju, PROFIBUS, IO-Link, AS-Interface i nekoliko mobilnih standarda.
  • Posebni dodatni Komunikacijski moduli omogućuju područje primjene cijelog sustava i za npr. monitoring stanja, sustava vaganja SIWAREX, simulaciju ulaznog signala itd.

 Siemens SIMATIC S7-1500

Napredni kontroleri serije SIMATIC S7-1500 nude mogućnost automatizacije kompletnih velikih proizvodnih pogone kao i razne aplikacije s iznimno visokim zahtjevima u pogledu performansi, fleksibilnosti i povezivosti. Sustav SIMATIC S7-1500 je najsnažniji kontroler, što ga čini kontrolerom koji je spreman za budućnost s najboljim mogućim svojstvima sustava. Tehnološki procesori SIMATIC S7-1500T dostupni su za sofisticirane i složene funkcije motion kontrola.

Korištenje Siemens  SIMATIC S7-1500 PLC kontrolera daje vam vrhunske performanse i fleksibilnost za sve kompleksne projekte u budućnosti. Najsofisticiranije dizajne strojeva možete pretvoriti u stvarnost zahvaljujući modularnoj strukturi SIMATIC S7-1500 kontrolera. Danas je u SIMATIC S7-1500 kontrolera Edge integracija, AI, High-level programski jezici kao i Motion Control normalna stvar

  • Serija SIMATIC S7-1500 CPU-ova nudi široki raspon mogućnosti i modela kao: S7-1511T, S7-1511TF, S7-1515T, S7-1515TF, S7-1513R, S7-1515R, S7-1517H, S7-1518HF, S7-1513R, S7-1515R i drugi.
  • Siemens SIMATIC S7-1500 serija nudi također veliki izbor I/O digitalnih i analognih kartica koji omogućuju proširivanje sustava u jedan veliki cjeloviti sustav uz također veliki izbor komunikacijskih kartica koji povećavaju komunikacijske mogućnosti SIMATIC S7-1500 PLC-a kroz dodatne funkcije i sučelja.

Distribucijske jedinice SIMATIC ET 200SP (Open i PRO)

Distribuirani kontroleri SIMATIC ET 200SP CPU kombiniraju kompaktnost i fleksibilnost. Posebno u srednjem rasponu performansi za strojeve s dislociranim jedinicama ili serijske strojeve s ograničenim prostorom, distribuirani jedinice SIMATIC ET 200SP su savršeno rješenje za standardne i sigurne aplikacije. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu, distribuirani kontroleri posebno su prikladni za serijsku proizvodnju strojeva. Mogu se smjestiti izravno na stroj. U umreženim pogonima, veza sa središnjim upravljačkim ormarom ostvaruje se preko PROFINET-a.

Premještanje „inteligencije“ programa iz središnjeg upravljačkog ormara u distribuirane kontrolne jedinice ima dobar učinke na raspoloživost postrojenja. Kvar na jednoj stanici može se otkloniti, a da ne dođe do zastoja cijelog postrojenja. CPU-ovi imaju iste funkcije kao CPU S7-1511 / CPU S7-1513 serije kontrolera S7-1500. Na primjer, integrirana funkcija praćenja, integrirana dijagnostika sustava, integrirana sigurnost, web server ili potpuno simboličko programiranje.

Zahvaljujući funkcionalnosti I-Device, veza s CPU-om više razine može se izvesti na potpuno isti način kao i sa standardnim interface modulom. SIMATIC ET 200SP odlikuje se dizajnom otpornim na smetnje zahvaljujući kratkom ožičenju signala, enkoderskom ožičenju te kratkom vremenu ožičenja. Serija Siemens SIMATIC ET 200SP CPU-ova nudi široki raspon mogućnosti i modela kao: S7-1510SP-1 PN i S7-1512SP-1 PN, S7- 1513pro-2 PN, S7-1516pro-2 PN i drugi.

Distribucijske jedinice SIMATIC ET 200MP i SIMATIC ET 200SP

Integrirana i optimizirana dostupnost podataka cijelog sustava automatizacije je jedan od najbitnijih faktora sigurnosti i pouzdanosti sustava. Samim time postavlja se posebne zahtjeve za Vaš distribuirani I/O sustav – fleksibilna skalabilnost sustava, hardver visokih performansi, pouzdanost. Sa SIMATIC ET 200 dobivate više i možete iskoristite puni potencijal vašeg I/O distribuiranog sustava. Bez obzira tražite li rješenja koja štede prostor u upravljačkom ormaru ili robusne module sa stupnjem zaštite IP65/IP67, sa SIMATIC ET 200, možete ispuniti gotovo sve zahtjeve.

Serija SIMATIC ET 200: SIMATIC ET 200MP, SIMATIC ET 200SP, SIMATIC ET 200 PSHA, SOMATIC ET200iSP.

Siemens SIMATIC HMI (Human Machine Interface)

Sa Siemens SIMATIC HMI (Human Machine Interface), možete implementirati konzistentna, end-to-end rješenja za industrijsku vizualizaciju koja postavljaju najviše zahtjeve za industrijsku kontrolu i nadzor proizvodnih linija i strojeva. Dobivate maksimalnu učinkovitost u inženjeringu i implementirate inovativnu kontrolu – izravno na stroju i na linijama. Od upravljačkog HMI izravno na stroju, do složenih rješenja razvijanih na osobnom računalu, robusni SIMATIC HMI paneli kao i industrijska računala ispunjavaju sve zahtjeve za upotrebu u teškim uvjetima rada u raznim tipovima industrije sa skalabilnim sa zaslonom od 4“ do 24“.

Siemens SIMATIC HMI budi od malih rješenja na razini stroja s osnovnim funkcijama pa sve do SCADA rješenja za cijelu tvornicu a software SIMATIC WinCC visoko je učinkovit zahvaljujući inženjeringu u TIA Portalu.

Siemens SIMATIC HMI mogu se brzo i fleksibilno prilagoditi vašim specifičnim zahtjevima. Sa SIMATIC WinCC Unified, možete pripremiti kompletan raspon funkcija od HMI pa do rješenja razvijenog i prakazanog na računalu a sve to za visoko učinkovitu kontrolu i nadzor na razini stroja, a sve to za širok raspon aplikacija u raznim industrijama. Zahvaljujući otvorenim, standardiziranim sučeljima, možete integrirati pojedinačne komponente sustava u svoje rješenje industrijske automatizacije i jednostavno proširiti funkcionalnost prema potrebi industrijskog sustava.

Glavni modeli Siemens SIMATIC HMI su:

SIMATIC HMI software za pripremu Vaših industrijskih aplikacija:

 

Siemens SIRIUS kontrolni, komandni i zaštitni uređaji

Uz Siemens SIRIUS seriju, nudimo vam jedinstven portfolio proizvoda za svaku industrijsku upravljačku primjenu. Glavne prednosti SIRIUS proizvoda: s njihovim modularnim dizajnom, naši se proizvodi mogu planirati i ugraditi u upravljački ormar na vrlo jednostavan način. Posebno ih je lako integrirati u distribuirane sustave.

Najznačajnije proizvoda SIRIUS Control gdje na jednom mjestu možete dobiti sve za kontrolu i zaštitu Vaših pogona:

Najznačajnije proizvoda SIRIUS Hybrid serije gdje na jednom mjestu možete dobiti sve za pokretanje Vaših motora:

Najznačajnije proizvoda SIRIUS Command serije gdje na jednom mjestu možete dobiti sve za upravljanje, signalizaciju i detekciju:

Najznačajnije proizvoda SIRIUS Monitor serije gdje na jednom mjestu možete dobiti sve za monitoring i sigurnost strojeva:

Siemens SITOP industrijska napajanja

Siemens SITOP industrijska napajanja – Srce automatizacije® – za 24 V i druge izlazne napone dobro je poznat zbog svoje ekstremne pouzdanosti. Sa svojim svestranim DC UPS-om i dodatnim modulima, lako se nosi čak i s najkritičnijim mrežnim uvjetima. Integracija u uređaje s potpunom komunikacijom povećava zaštitu proizvoda zahvaljujući sveobuhvatnoj dijagnostici i funkcijama.

Bez obzira na industriju ili zahtjeve, učinkovita i pouzdana opskrba električnom energijom osnovni je uvjet za rad svakog postrojenja. Postoje dobri razlozi za korištenje dokazanih Siemens SITOP napajanja koja su rješenja za neprekidno napajanje istosmjernom strujom.

Najznačajnije proizvoda Siemens SITOP industrijskih napajanja za bazne, napredne i specijalne izvedbe su:

Siemens SCALANCE i RUGGEDCOM Ethernet tehnologija

Bilo da želite povećati sigurnost svoje mreže, poboljšati dostupnost ili unaprijediti svoju infrastrukturu za budućnost u godinama koje dolaze, Siemens nudi portfolio rješenja koja će vam pomoći da postignete svoje ciljeve bitnih za digitalizaciju Vaših tvornica. Korištenjem mrežnih komponenti SCALANCE i RUGGEDCOM pomažemo vam s digitalnom transformacijom.

Pronađite pravi Ethernet preklopnik za svaku aplikaciju – bilo Managed ili Unmanaged: SCALANCE X Industrijski Ethernet preklopnici posebno su razvijeni za korištenje u zahtjevnim okruženjima. Siemens nudi linije proizvoda za specifične uvijete i zadatke, s različitim funkcionalnim rasponima –  uključujući podršku za standarde kao što su PROFINET i EtherNet/IP.

Najznačajnije proizvoda Ethernet preklopnika i tehnologije za industrijske aplikacije su:

Također treba istaknuti i modele za IoT tehnologiju koji su danas budućnost digitalizacije:

U današnjim tvornicama jedan od bitnih faktora je svakako i Wireless tehnologija koju Siemens nudi u svome portfoliu proizvoda:

RUGGEDCOM Ethernet uređaji nude rad bez grešaka s tehnologijom bez gubitka paketa podataka u proširenom temperaturnom rasponu i pod ekstremnim elektromagnetskim smetnjama. Budući da želimo besprijekorno integrirati napredne Cybersecurity i Edge računalne aplikacije u industrijske mreže, RUGGEDCOM proizvodi nude idealnu komunikacijsku platformu za digitalizaciju kritičnih infrastrukturnih industrija.

Siemens Procesna Instrumentacija

Siemens Process Instrumentation nudi vam inovativna rješenja za mjerenje Vaših procesnih podataka potrebnih za povećanje učinkovitosti postrojenja i poboljšanje kvalitete proizvoda. Siemens procesni inteligentni instrumenti dizajnirani su za besprijekornu interakciju sa svijetom industrijske automatizacije i upravljačkih sustava – omogućujući veću transparentnost procesa i pametnije odluke za vaše poslovanje.

Siemens nudi mjerenja niza procesnih veličina i medija kao što su:

Siemens SINAMIC frekvencijski pretvarači

Sa Siemens SINAMICS frekvencijskim pretvaračima možete koristiti u raznim inustrijskim aplikacijama i upravljati sinkronim ili indukcijskim motorima. Siemens SINAMICS Frekvencijski pretvarači mogu se centralno instalirati u upravljačke ormare, montirati na zid ili periferno na strojeve i linije. Nude uštedu energije, bilo za pumpanje, ventilaciju, manipulaciju, pozicioniranje, obradu ili strojnu obradu.

SINAMICS se mogu podijeliti u nekoliko osnovnih grupa proizvoda:

Siemens SINAMICS Servo Drives za kompleksne aplikacije dizajnirani su da budu ekonomični, brzi i jednostavni za korištenje, dok upravljaju složenim industrijskim aplikacijama bez posebnog znanja o pogonu ili dodatnih inženjerskih alata. Osiguravaju robusnost i smanjene investicijske troškove. Omogućuju visoko dinamično kretanje minimalnih opterećenja i ultraprecizno kretanje srednjih i velikih opterećenja.

Glavne grupe proizvoda su:

Što znači Siemens za Industriju i Tehnološki Napredak?

Siemens je sinonim za inovacije, kvalitetu i tehnološki napredak u svijetu industrije i automatizacije. S preko 170 godina iskustva, Siemens je postao globalni lider koji oblikuje budućnost industrijskih procesa i sustava širom svijeta.

Kroz svoju strast prema tehnološkom razvoju, Siemens je predvodnik u industrijskoj automatizaciji. Njihovi programabilni logički kontroleri (PLC), ljudsko-mašinska sučelja (HMI) i drugi napredni sustavi omogućuju tvrtkama da optimiziraju svoje proizvodne procese, povećaju učinkovitost i postignu konkurentske prednosti. Siemensov širok spektar rješenja prilagođenih različitim industrijskim granama omogućuje tvrtkama da ostvare visoku preciznost, pouzdanost i fleksibilnost u svom poslovanju.

Jedno od postignuća kojima se Siemens posebno ponosi je digitalizacija industrije, poznata kao Industrija 4.0. Kroz napredne softverske platforme i tehnologije poput industrijskog Interneta stvari (IIoT), Siemens omogućuje tvrtkama da ostvare potpunu povezanost i transparentnost u svojim proizvodnim procesima. Ovo omogućava analizu podataka u stvarnom vremenu, prediktivno održavanje, optimizaciju resursa i donošenje informiranih odluka za postizanje vrhunskih rezultata.

Siemens također igra ključnu ulogu u razvoju održive energije i zaštiti okoliša. Njihovi napredni energetski sustavi, solarni paneli, vjetroelektrane i druge inovativne tehnologije pomažu u smanjenju emisija CO2 i podržavaju tranziciju prema čistoj energiji. Siemens je posvećen ostvarivanju održive budućnosti i pružanju rješenja koja odgovaraju na globalne izazove poput klimatskih promjena.

Uz to, Siemens je poznat po svojoj posvećenosti kvaliteti, sigurnosti i stručnosti. Njihovi proizvodi prolaze kroz rigorozne testove kako bi osigurali visoku pouzdanost i izdržljivost. Siemensov tim stručnjaka pruža podršku i stručno znanje kupcima diljem svijeta, omogućujući im da ostvare najbolje rezultate i postignu izvrsnost.

Siemens je sinonim za tehnološki napredak, inovacije i pouzdanost u svijetu industrije i automatizacije. Kroz svoje postignuća i tehnološku viziju, Siemens postavlja nove standarde i oblikuje budućnost industrijskog svijeta. Kao vodeći dobavljač industrijske opreme, Siemens i ProElektronika omogućuju tvrtkama u Hrvatskoj pristup vrhunskim rješenjima i podršku koja će im pomoći ostvariti izvrsnost u svojim poslovnim operacijama.

ProElektronika & Siemens Hrvatska

Tvrtka ProElektronika je ponosni distributer Siemens proizvoda za Hrvatsku. Ovo partnerstvo omogućuje hrvatskim tvrtkama pristup inovativnim i visokokvalitetnim rješenjima koje nudi Siemens. ProElektronika pruža podršku kupcima, tehničko savjetovanje, testiranje aplikacija, školovanje, projektiranje i stručno znanje kako bi osigurala pravilnu primjenu i pravilan odabir proizvoda u industrijskim okruženjima.

Tvrtka ProElektronika raspolaže s velikim lagerom Siemens proizvoda: Serije S7-1200 PLC, proširivim I/O Digitalnim i analognim karticama, HMI Basic i HMI Comfort panelima, ET 200 serijom proizvoda, određenom količinom rezervnih dijelova za S7-300, SITOP industrijska napajanja, zaštitnom i sklopnom opremom (gotovo 1.000 različitih artikala). Osim toga, za opremu koja nije na lageru, možemo ju brzo dobaviti s lagera u Njemačkoj.

ProElektronika d.o.o.

Radnička cesta 177,
10000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 14195921136
VAT: HR14195921136

Nazovite nas

Telefon:
+385 (0)1 5588 988
Fax: 
+385 (0)1 5533-855

Pišite nam

Prodaja i inženjering:
info@proelektronika.hr
Administracija:
office@proelektronika.hr